+30 215 2151725 info@green-guide.gr
Lamia

Κεντρική Ελλάδα 27/5: Μια αξεπέραστη ευκαιρία να βάλετε την ανακύκλωση στην επιχείρησή σας!

Η βιομηχανία του τουρισμού έχει περάσει σε ένα άλλο επίπεδο. Σήμερα τα ξενοδοχειακά καταλύματα, που κατά βάση προτιμούνται από τους τουρίστες, έχουν πράσινο προφίλ και είναι ευαισθητοποιημένα για την προστασία του πλανήτη. Επιπλέον με την καινούρια νομοθεσία όσο πιο πράσινο είναι ένα ξενοδοχειακό κατάλυμα τόσο πιο ψηλά θα βρεθεί κατά την κατάταξή του σε αστέρια. Ένα πρώτο βήμα για τις επιχειρήσεις ως προς αυτήν την κατεύθυνση είναι η ενασχόλησή τους με την ανακύκλωση.

Τώρα είναι η σειρά της Κεντρικής Ελλάδας να μυηθεί στο πνεύμα αυτό. Η πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία την Παρασκευή 27 Μαΐου θα δώσει το επιτακτικό μήνυμα για περισσότερη ανακύκλωση και περισσότερο σεβασμό στο περιβάλλον.

Συγκεκριμένα ο ΣΚΑΪ και η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (www.herrco.gr), η οποία βρίσκεται πίσω από τους διάσημους μπλε κάδους που σε λίγο θα βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα, θα συνεχίσουν την εκστρατεία προώθησης της ανακύκλωσης συσκευασιών. Υπενθυμίζουμε ότι στους μπλε κάδους πετάμε μόνο συσκευασίες (αλουμινένιες, γυάλινες, πλαστικές, χάρτινες και από λευκοσίδηρο.

Το σύνθημα της εκδήλωσης είναι «Ανακύκλωσε! Κάν’ το τρόπο ζωής». Θα ξεκινήσει στις 10:00 και θα τελειώσει στις 14:00. Όλοι οι παρευρισκόμενοι θα πληροφορηθούν για τον σωστό τρόπο ανακύκλωσης συσκευασιών ενώ οι επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης θα μάθουν για το πώς μπορούν να κάνουν χρήση του μπλε κωδώνων, δηλαδή των μπλε κάδων, που μοιάζουν με καμπάνες και προορίζονται αποκλειστικά για ανακύκλωση γυαλιού.

εικόνα: el.wikipedia.org/wikihttp://www.skai.gr/news/environment