+30 215 2151725 info@green-guide.gr
Santorini

Σαντορίνη, Τήνος: Άλλα δύο μέρη λένε «Όχι» στις πλαστικές σακούλες

Αφού έγινε η αρχή στη Σίφνο και την Αλόννησο, ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) συνεχίζει ακάθεκτος τη μάχη κατά της πλαστικής σακούλας σε δύο ακόμα περιοχές της χώρας μας, οι οποίες ζήτησαν τη βοήθειά του. Αυτές είναι η Σαντορίνη και η Τήνος.

Στόχος είναι η αλλαγή της νοοτροπίας των πολιτών για τις πλαστικές σακούλες. Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, πέρα από την εκπαίδευση του κοινού και την προώθηση των σακουλών πολλαπλών χρήσεων, λογικά θα εφαρμοστεί και οικονομικό τέλος για τις σακούλες.

Την Πέμπτη 12 Μαΐου έγινε η έναρξη του προγράμματος μείωσης σακούλας στη Σαντορίνη με μια συνάντηση φορέων και επιχειρήσεων του νησιού στο Κλειστό Γυμναστήριο Θήρας. Αντίστοιχο πρόγραμμα θα ξεκινήσει στην Τήνο στα τέλη του μήνα.

Ως γνωστόν το πρόγραμμα για τη μείωση της πλαστικής σακούλας ξεκίνησε από τα ελληνικά νησιά. Κι αυτό γιατί εκεί είναι πιο εύκολη η παρακολούθηση των αποτελεσμάτων και η αξιολόγηση του προγράμματος.

Για τον περιορισμό της σακούλας εργάζεται όλη η Ευρώπη. Πριν λίγες μέρες το γερμανικό εμπορικό επιμελητήριο στο Βερολίνο επέβαλε χρέωση στις πλαστικές σακούλες με στόχο τη μείωση της χρήσης τους. Είναι απαραίτητη η προστασία του ελληνικού περιβάλλοντος μιας και αυτή θα επιδράσει θετικά στην αειφορία του τουρισμού.

εικόνες: www.ecotourism-greece.com