+30 215 2151725 info@green-guide.gr
10

Τα TOP 10 βήματα που σας εξοικονομούν ενέργεια και κάνουν το κατάλυμά σας πράσινο

Ακολουθώντας μικρά αλλά σημαντικά tips θα εξοικονομήσετε τόσο ενέργεια όσο και έξοδα της επιχείρησής σας. Πέρα από αυτό θα προστατεύσετε το περιβάλλον που τόσο σας έχει ανάγκη.

  1. Φροντίστε ώστε η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στα δωμάτια των επισκεπτών σας να ξεκινά και να σταματά με κάρτα στον τοίχο ή στην κλειδαριά. Έτσι αποφεύγετε να ξεχαστούν τα φώτα αναμμένα ή οι τηλεοράσεις σε κατάσταση stand by. Φροντίστε όμως να μη διακόπτεται η ηλεκτροδότηση των ψυγείων. Μη διστάσετε να εξηγήσετε αυτήν την πολιτική σας στους πελάτες σας.
  2. Ρυθμίστε τα επαγγελματικά σας πλυντήρια σε θερμοκρασία όχι μεγαλύτερη από τους 30°C (εκτός και αν είναι κάτι πολύ λερωμένο) και αρχίστε την πλύση μόνο όταν είναι εντελώς γεμάτα.
  3. Σβήστε τα φώτα χώρων όπως το εστιατόριο τις ηλιόλουστες μέρες. Θα εξοικονομήσετε χρήματα και θα δημιουργήσετε μια πιο ξεκούραστη ατμόσφαιρα.
  4. Προτιμήστε κεραμικά ή γυάλινα σκεύη μαγειρικής διότι η χρήση τους εξοικονομεί ενέργεια.
  5. Κλιματίστε χώρους μόνο την ώρα που βρίσκεται κάποιος σ’ αυτούς. Κάντε χρήση ανεμιστήρων οροφής.
  6. Συντηρείστε τακτικά τα κλιματιστικά σας. Ένα βρόμικο ή παραμελημένο κλιματιστικό ξοδεύει περισσότερο ρεύμα.
  7. Εγκαταστήστε ηλιακό θερμοσίφωνα, αν δεν έχετε ήδη, όπου επιτρέπεται από τη νομοθεσία. Σε μια χώρα με τόση ηλιοφάνεια όση στην Ελλάδα είναι κρίμα να μην κάνουν όλοι χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας.
  8. Εφαρμόστε την τεχνολογία net metering που παράγει ρεύμα από φωτοβολταϊκά. Με το net metering τις ηλιόλουστες μέρες και ώρες έχετε αυτάρκεια ρεύματος ενώ όσο ρεύμα δεν καταναλωθεί αποθηκεύεται και χρησιμοποιείται τις νύχτες ή τις μέρες χωρίς ηλιοφάνεια.
  9. Αντικαταστήστε κάθε λαμπτήρα που καίγεται με έναν λαμπτήρα LED και ανακυκλώστε τους καμένους λαμπτήρες.
  10. Συνεργαστείτε με έναν πάροχο ρεύματος που κάνει χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.