Γλυκάνετε με υγιεινές λιχουδιές τους πελάτες σας, διαλέγοντας ανάμεσα στα τέσσερα είδη (Ελάτης, βελανιδιάς, πεύκου, ρείκι & πεύκο) από το πολυβραβευμένο βιολογικό μέλι KόRYS, από τους πρόποδες του όρους Χελμού. Το πωλητήριο του ξενοδοχείου σας μπορεί να προσφέρει ένα τοπικό αναμνηστικό στους πελάτες σας με τις συσκευασίες δώρου που περιέχουν το βραβευμένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Ελάινον Διαβολιτσίου Μεσσηνίας του Νικόλαου Μέρη. Στην γραφική Καρκαλού, στις όχθες του Λούσιου ποταμού και λίγο πριν την Δημητσάνα βρίσκεται το παραδοσιακό εργαστήρι “Φιλέματα Δημητσάνας”. Εκεί θα βρείτε αγνά, πεντανόστιμα παραδοσιακά γλυκά & μια μοναδική ποικιλία από ζυμαρικά. Στο οινοποιείο Κορωνιώτη θα βρείτε το Ασύρτικο “1300 BC” , το Μοσχοφίλερο 100% με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πελοπόννησος και το Αγιωργίτικο 100% ΠΟΠ Νεμέα. To οινοποιείο Κροκιδά, ένα από τα παλιότερα οινοποιεία στην περιοχή της Αιγιαλείας, αξιοποιεί όλες τις γηγενείς ποικιλίες των μεγάλων εκτάσεων αμπελοκαλλιεργειών στην ευρύτερη περιοχή και παράγει μια συλλογή εξαιρετικών κρασιών που δεν πρέπει να λείπει από το κατάλυμά σας. Μια εξαιρετικά υγιεινή επιλογή για το πρωινό του ξενοδοχείου σας αποτελεί η μαρμελάδα goji berry από 100% ελληνικά Goji Berry χωρίς ζάχαρη με λίγες θερμίδες και γλυκαντική ουσία από τα φυτό στέβια που παράγει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πελοποννησιακή Γη “Pelland”. Το βαλσαμικό ξίδι “Κalamata Papadimitriou” διαφοροποιείται από οποιοδήποτε άλλο βαλσαμικό στον κόσμο, καθώς παράγεται από 100% ξηρή κορινθιακή σταφίδα. Xρησιμοποιήστε το για να μεταμορφώσετε τα πιάτα που προσφέρετε. Συστήστε στους επισκέπτες σας το εργαστήριο παραδοσιακών ζυμαρικών “Η Πίτσα” στην Τραχειά Αργολίδας, όπου θα βρουν τραχανά, χυλοπιτάκι, μπουκιές, λαζάνια, μανέστρα, καθώς και λαζάνια και χυλοπίτες ολικής. Προμηθευτείτε τις επαγγελματικές συσκευασίες με ελιές, πάστα ελιάς και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της εταιρείας Xenia για να προσθέσετε πινελιές υγείας στα πιάτα που προσφέρετε. Στο Κτήμα Ευθυμίου στο Θέρμο Τριχωνίδας παράγεται το λάδι “ΟΡΕΩΝ αιτωλικής γης”, ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με την πιστοποίηση της Bio Hellas, μοναδικό σε χρώμα, υφή και γεύση. “Το φίλεμα της Λέλας” παρασκευάζει μαρμελάδες, τσάτνεϊ, γλυκά κουταλιού και σάλτσες υψηλής ποιότητας, χωρίς συντηρητικά από φυσικά φρέσκα υλικά. Διαθέστε στους επισκέπτες σας τα giftboxes της εταιρείας Royal Elements I.K.E. “Pylos Poems”, με ελαιόλαδο, ξύδι, μέλι, πάστα ελιάς σε μοναδικούς συνδυασμούς. Μια πρωτότυπη προσθήκη στο πρωινό του καταλύματός σας θα μπορούσε να είναι ο χυμός φραγκόσυκο “En Mani” με φραγκόσυκο και αγαύη, συστατικά που προσφέρουν πολλά οφέλη στη υγεία. Ένα πρωτότυπο αναμνηστικό από την Πελοπόννησο μπορεί να είναι ένα μπουκάλι βιολογικό πετιμέζι ΚΑΡΑΓΓΕΛΗΣ. Είναι συμπυκνωμένος μούστος από 100% βιολογικά σταφύλια της ορεινής Πυλίας, πλούσιος σε ενέργεια, σίδηρο και ασβέστιο. Τα οικολογικά απεντομωνένα φασόλια, οι γίγαντες, τα μαυρομάτικα και η φάβα Φενεού της εταιρείας Δικότυλον μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για μοναδικά ελληνικά υγεινά γεύματα, κατάλληλα και για χορτοφάγους. Δημιουργήστε εξαιρετικά γεύματα με βιολογικά ζυμαρικά από την εταιρεία Μωραϊτικα, με δίκοκκο σιτάρι, πλούσιο σε φυτικές ίνες και με χαμηλότερα ποσοστά γλουτένης. Προσφέρετε ελληνικά αποξηραμένα φρούτα “Thirsty Fruits” ως ένα εναλλακτικό σνακ στο πρωινό του καταλύματός σας και προωθήστε υγιεινές διατροφικές συνήθειες στους επισκέπτες σας. Διατίθενται σε επαγγελματικές συσκευασίες ή χύμα. Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας (ΕΑΣΑ), εάν θέλετε, θα σας τυπώσει και συσκευασίες χυμών με το λογότυπο της επιχείρησής σας. O Aγροτικός Συνεταιρισμός Πετρίνας παράγει το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο “Πετρίνα” με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης, που παράγεται από την ποικιλία ελιάς «κορωνέϊκη» στην Κοινότητα Πετρίνας Νομού Λακωνίας. Προτιμήστε τα ελληνικά εμφιαλωμένα κρασιά μικρής παραγωγής και εξαιρετικής ποιότητας της Οινοποιίας Δερέσκου στη Φλόκα του Δήμου Γαργαλιάνων. Η βιοτεχνία Σιδέρης μπορεί να σας εφοδιάσει με ξηρούς καρπούς, καφέδες, αλλά και αποξηραμένα φρούτα, υπερτροφές και δημητριακά για ένα θρεπτικό πρωινό για τους επισκέπτες σας. Η εταιρεία Α&Π ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην διακίνηση φρούτων και λαχανικών στην Δυτική Ελλάδα. Στραφείτε στα υγιεινά, φρέσκα προϊόντα και ανανεώστε το πρωινό του καταλύματός σας. Στην Πελοπόννησο καλλιεργείται μια σημαντική λευκή ποικιλία σταφυλιών, το Μοσχάτο Ρίου. Το οινοποιείο «Παρπαρούσης» παράγει το κρασί με την ονομασία «Μοσχάτος Ρίου Πατρών». Ξεχωρίσαμε και σας προτείνουμε τη νέα γενιά αναψυκτικών λουξ plus ‘n light, τα πρώτα αναψυκτικά στην ελληνική αγορά που περιέχουν μόνο φυσικά γλυκαντικά, με extra βιταμίνη C. Η εταιρεία “BEENECTAR” – Μελισσοκομικό Κτηνιατρικό Κέντρο στα Κατσικάνια Άργους ασχολείται μεταξύ άλλων με την εμπορία και τυποποίηση μελιού. Οι ΕΛΑΙΩΝΕΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ αντλούν δύναμη από την πετυχημένη τους πορεία και εφαρμόζουν αειφόρες πρακτικές κατά την καλλιέργεια ελαιόδεντρων και την παραγωγή παρθένου ελαιόλαδου. Aκατέργαστα κατευθείαν από την κυψέλη, με σεβασμό στη φύση και τον καταναλωτή. Πρόκειται για τα βιολογικά μελισσοκομικά προϊόντα “Άξιον Εστί”. H βιοτεχνία Αρκαδιανή παράγει εξαιρετικά παραδοσιακά προϊόντα, όπως παστέλια, γλυκά του κουταλιού, γλυκά φούρνου, μαρμελάδες, ζυμαρικά κ.ά. Ο Χρήστος Φούζας και η Μαρία Γαμβρούλη κατά τη δημιουργία των μαρμελάδων και των γλυκών του κουταλιού “γλυκύδωρον” χρησιμοποιούν μόνο βιολογικά προϊόντα δικής τους παραγωγής. Τα αμυγδαλωτά, οι σαμουσάδες, τα ραφιόλια αποτελούν μερικές από τις μοναδικές γεύσεις που θα βρείτε στο ζαχαροπλαστείο Δουκάτο στη Μονεμβασιά Λακωνίας. Η τεντούρα εφευρέθηκε τα χρόνια της Ενετοκρατίας κι είναι το παραδοσιακό ποτό της Πάτρας. Βρείτε την με το brand ΚΑΣΤΡΟ. Ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Νεμέας αριθμεί πάνω από 1.000 μέλη, όλα τους καλλιεργητές του Αγιωργίτικου, μιας από τις σημαντικότερες ελληνικές ποικιλίες. Με αμπελώνες στον Πάρνωνα και το Κούτσι Νεμέας το οινοποιείο Τσέλεπου παράγει κρασιά από 6 ποικιλίες (μοσχοφίλερο, cabernet sauvignon, gewürztraminer, chardonnay, merlot και αγιωργίτικο). Οι αμπελώνες και το οινοποιείο του Γ. Θεοδωρακάκου βρίσκονται ανάμεσα στη Σπάρτη και το Γύθειο και δίνουν βάρος σε τοπικές ποικιλίες όπως η κυδωνίτσα και το μαυρούδι. Οι ελαιώνες, από όπου προέρχεται το βιολογικό «Λάδι Βιώσας», βρίσκονται στο Κεφαλόβρυσο Μεσσηνίας. Μπορείτε να βρείτε και με άρωμα πορτοκάλι ή λεμόνι και σε τενεκέδες των 5lt για εστιατόρια και ξενοδοχειακά καταλύματα. Το «Σπιτικό» στο Λάλουκα Αργολίδας παράγει γλυκά του κουταλιού: Νεράντζι, πορτοκάλι, λεμόνι, μανταρίνι, γκρέιπφρουτ, περγαμόντο, σύκο κλπ. Στις ίδιες γεύσεις παράγει και μαρμελάδες. Το λάδι και οι ελιές «Selesia green» οφείλουν τη μοναδικότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους στον αστείρευτο φυσικό πλούτο της Λακωνίας, τους ελαιώνες. Οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου βρίσκονται κοντά στη Σπάρτη. Εκεί καλλιεργούνται οι ποικιλίες «κορωνέικη» και «Καλαμών» με πλήρως βιολογικό τρόπο. Η οικογένεια Σκλήρη καλλιεργεί τους ιδιόκτητους ελαιώνες της στο Φίχτι Μυκηνών και τον Μελιγαλά Μεσσηνίας παράγοντας μονοποικιλιακά ελαιόλαδα σε πέτρινο λιοτρίβι. Το παρθένο ελαιόλαδο MALVA τυποποιείται στον Άγιο Νικόλαο Μονεμβασίας και μπορεί να συσκευασθεί με την ιδιωτική ετικέτα του καταλύματός σας. Ο «Νηλέας» είναι ένας αγροτικός συνεταιρισμός της Μεσσηνίας, στον οποίο συμμετέχουν 70 παραγωγοί με συνολικές καλλιεργήσιμες εκτάσεις 3.290 στρεμμάτων. Η οικογένεια Χαραμή από τη Μονεμβασιά στηριγμένη στις παραδοσιακές συνταγές παρασκευάζει αμυγδαλωτά με αγνά, ελληνικά υλικά. Το όνομά τους είναι ΜΟΡΕΩΣ ΗΔΙΣΤΑ. Στις Βελιές της Μονεμβασιάς λειτουργεί η «Οινοποιητική Μονεμβασίας», η οποία παράγει τις τοπικές ποικιλίες Μονεμβασιά, Ασπρούδες, Κυδωνίτσα, Ασύρτικο, Λημνιώνα κ.α. Τα παραδοσιακά προϊόντα και οι πατροπαράδοτες συνταγές αποτέλεσαν έμπνευση για την οικογένεια Σάκκαρη, ώστε να δημιουργήσει το εργαστήριο «Οι Μύλοι». Το ελαιόλαδο ΚΤΗΜΑ ΜΕΛΙΤΙΝΗ (Π.Γ.Ε.) προέρχεται αποκλειστικά από ελαιώνες της Λακωνίας. Η AROMA FARMS με έδρα τη Σμίλα Αρχαίας Ολυμπίας μπορεί να προσφέρει στο πρωινό του ξενοδοχείου σας μια σειρά από βότανα βιολογικής καλλιέργειας. Το εργαστήρι «Τα Μανιάτικα» στον Άγιο Νικόλαο Μάνης παράγει ζυμαρικά αποκλειστικά από γάλα και αυγά δικής του παραγωγής. Η συγκομιδή της ελιάς για την παραγωγή του βιολογικού ελαιολάδου «Μαΐστρος» γίνεται σε συγκεκριμένο στάδιο ωριμότητας των καρπών, ώστε να μεγιστοποιείται η ποσότητα των ευεργετικών συστατικών του. Στην «Ariston» εκτός από απλό παρθένο ελαιόλαδο θα βρείτε και ελαιόλαδο με ενδιαφέρουσες γεύσεις όπως lime, βασιλικό, τσίλι, πορτοκάλι κ.ά. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Επεξεργασίας Εσπεριδοειδών Αμυκλών Σπάρτης «ΛΑΚΩΝΙΑ» παράγει τους ομώνυμους χυμούς σε 11 γεύσεις. Το βιολογικό ελαιόλαδο της ΚΕΦΑΛΑΣ – ΣΠΑΡΤΗ Α.Ε. κυκλοφορεί με το όνομα “Sparta Kefalas” και έχει αποσπάσει τον χαρακτηρισμό Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.). Η G-fish στο Καστόρι Λακωνίας παράγει καπνιστή πέστροφα, καπνιστό σολομό, καπνιστό οξύρρυγχο και χαβιάρι. Κορωνίδα των προϊόντων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας αποτελεί το παρθένο ελαιόλαδο βιολογικής καλλιέργειας «Δωρικό». Το οινοποιείο ACHAIA CLAUSS στο Πετρωτό Πατρών είναι ένα από τα παλαιότερα ελληνικά οινοποιεία. Ανάμεσα στα υπόλοιπα προϊόντα του παράγει και τη γλυκιά και διάσημη μαυροδάφνη. Η ποτοποιία Μυλωνά στον Πύργο έχει ιστορία άνω του ενός αιώνα στην παραγωγή ούζου, τσίπουρου, ηδύποτων και brandy. Εάν το κατάλυμά σας βρίσκεται στην Πελοπόννησο, θα πρέπει να γνωρίζεται ότι μια από τις πιο παλιές και επιτυχημένες επιχειρήσεις στον τομέα του μελιού είναι η «Ηλειακή Μελισσοκομία». Εντάξετε στον κατάλογο κρασιών του καταλύματός σας επιλογές από τις ποικιλίες των βιολογικών αμπελώνων Παπαϊωάννου.