Οι 5 καλύτερες γευστικές προτάσεις της Κέρκυρας
Η οικονομική και κοινωνική κρίση, που μαστίζει την Ελλάδα, ανάμεσα στις δυσκολίες της πρέπει να μας κάνει πιο μάχιμους υπέρ της χώρας μας. Ένας από τους τρόπους, για να το πετύχουμε αυτό, είναι να μην προμηθευόμαστε προϊόντα από επιχειρηματικούς κολοσσούς αλλά από μικρές τοπικές επιχειρήσεις, οι οποίες τονώνουν την τοπική οικονομία. Άρα εάν η τουριστική σας επιχείρηση βρίσκεται στο Ιόνιο σάς συστήνουμε 5 μοναδικά κερκυραϊκά προϊόντα.
-
Κουμκουάτ
– Το όνομά του στα κινεζικά σημαίνει χρυσό πορτοκάλι. Το φρούτο του γνωστού μικρού εσπεριδοειδούς δέντρου έχει ρίζες στην Ασία αλλά καλλιεργείται εκτεταμένα εδώ και σχεδόν έναν αιώνα στη βόρεια Κέρκυρα. Από αυτό παράγονται θαυμάσιες μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού, όλα με σπάνιο άρωμα.
Βρείτε τα: Στο εργοστάσιο Μαυρομάτης Kumquat (www.kumquat.gr)
-
Μέλι Χρύσανθος
– Πρόκειται για ένα Προϊόν Βιολογικής Γεωργίας από σπάνια βότανα της Κέρκυρας.
Βρείτε το: Στη Μελισσοκομική Κέρκυρας Βασιλάκης (www.mrhoney.eu)
-
Μπίρες Corfu Beer
– Οι κερκυραϊκές αυτές μπίρες (κόκκινες, μαύρες, ξανθές, ginger beers κλπ) παράγονται όλες με φυσικό τρόπο και χωρίς χρωστικές ουσίες ή χημικά πρόσθετα.
Βρείτε τες: Στην Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία Corfu Beer (www.corfubeer.com)
-
Κρασί κακοτρύγης
– Ο κακοτρύγης βαφτίστηκε έτσι από τα σκληρά του κοτσάνια, τα οποία τρυγούνται δύσκολα, δίνει λευκό κρασί και παράγεται σε όλη την Kέρκυρα.
Βρείτε τον: Στον Ambelona Corfu (www.ambelonas-corfu.gr)
-
Μαρμελάδες
– Στην Κέρκυρα θα βρείτε μαρμελάδες από σπάνιες γεύσεις φρούτων όπως το φραγκόσυκο.
Βρείτε τες: Στην εταιρεία Acordo (www.acordo.gr)
Εάν έχετε κάποια τουριστική επιχείρηση στο Ιόνιο, σίγουρα οι επισκέπτες σας θα ξετρελαθούν, εάν τους προσφέρετε τις παραπάνω κερκυραϊκές γεύσεις. Επιπλέον με αυτόν τον τρόπο θα στηρίξετε οικονομικά τις επιχειρήσεις του νησιού των Φαιάκων και θα προωθήσετε τη γαστρονομική κουλτούρα της περιοχής σας.