+30 215 2151725 info@green-guide.gr

Το Πλαστικουργείο μας δίνει τις λύσεις για να μειώσουμε το πλαστικό!

Το Πλαστικουργείο είναι ένα εργαστήριο και κατάστημα που αναζητά χρήσιμες, προσβάσιμες και δημιουργικές εναλλακτικές, από ανακυκλώσιμα και βιοδιασπώμενα υλικά, για τη μείωση του πλαστικού μιας χρήσης. Εκτός από αυτή την προσπάθεια, το Πλαστικουργείο προσφέρει οικολογικά προϊόντα:

Καλαμάκια πολλαπλών χρήσεων BUNKOZA: από ανοξείδωτο ατσάλι από την Αγγλία ή μπαμπού από οικογενειακή επιχείρηση στην Ινδία. Χύμα για τις λειτουργικές ανάγκες και σε θήκες από ρετάλια βαμβακερών υφασμάτων για το gift shop.

Σκεύη μιας χρήσης από φύλλα φοίνικα: ιδανικά για καφετέριες, εστιατόρια και εκδηλώσεις, είναι 100% βιοδιασπώμενα και κομποστοποιήσιμα.

Ποτήρια πολλαπλών χρήσεων Huskup: ένα φοβερό δώρο για το πωλητήριο του καταλύματός σας! Κατασκευάζονται στην Ασία από φλοιό ρυζιού.

Tα βιοδιασπώμενα είδη της Hellas Eco Products διώχνουν για πάντα το πλαστικό!

Στόχος της Hellas Eco Products από τη Θεσσαλονίκη είναι να εξαφανίσει το πλαστικό από τις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα. Διαπνέεται από περιβαλλοντική ευαισθησία, προωθεί τις οικολογικές εναλλακτικές, αναζητά καινοτόμα προϊόντα και ενθαρρύνει την ανακύκλωση.

Μια οικολογική λύση για κάθε κατάλυμα, καφετέρια ή εστιατόριο! Στην Hellas Eco Products μαχαιροπήρουνα, σακούλες, συσκευασίες, καλαμάκια, ποτήρια είναι όλα 100% βιοδιασπώμενα. Από PLA, χαρτόνι craft FSC, ζαχαροκάλαμο, σιτάρι, φύλλα φοίνικα, καλαμπόκι και από άλλα, γρήγορα αναπτυσσόμενα φυτά. Φυσικά όλα πιστοποιημένα, κατάλληλα για επαφή με τρόφιμα και ανακυκλώσιμα. Για την πισίνα, για το πικνίκ, για take away, για delivery, για το beach bar, για την παραλία και για τις δραστηριότητες στη φύση.

Πετάξτε τα πλαστικά καλαμάκια, πάρτε χειροποίητα οικολογικά BAMBOOmakia!

Με στόχο να προσφέρει στα ξενοδοχεία μια πράσινη λύση στο πρόβλημα των πλαστικών καλαμακίων, το Green Guide για Τουριστικές Επιχειρήσεις έψαξε και βρήκε μια ελληνική, κοινωνικά υπεύθυνη εταιρεία, το BAMBOOmaki από την Κρήτη που προσφέρει χειροποίητα καλαμάκια από μπαμπού σε επιχειρήσεις και ιδιώτες σε όλο τον κόσμο.

Τα καλαμάκια προέρχονται από μπαμπού που καλλιεργείται στο Μπαλί με βάση τις αρχές της αειφορίας και είναι 100% οργανικά και βιοαποικοδομήσιμα. Η καλλιέργειά του μπαμπού είναι μια οικολογική επιλογή, μιας και απελευθερώνει 30% περισσότερο οξυγόνο στην ατμόσφαιρα και απορροφά περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα σε σύγκριση με άλλα φυτά. Ξεχωρίστε ακόμα περισσότερο, ζητώντας από την εταιρεία να χαράξει το όνομα του καταλύματός σας πάνω τους. Μια ωραία ιδέα είναι επίσης να τα προσφέρετε ως δώρα στους πελάτες σας, σε αναμνηστικά οικολογικά πουγκάκια.

Staramaki: Ελληνικό καλαμάκι από σιτάρι

Μια κοινωνική επιχείρηση στο Κιλκίς δημιούργησε το Staramaki. Είναι ένα καλαμάκι από φυσικό στέλεχος σιταριού, το οποίο δεν πωλείται, αλλά ανταλλάσσεται με υπολείμματα καφέ, τα οποία μετά μετατρέπονται σε πέλλετ και μπρικέτες.

Bιοδιασπώμενα καλαμάκια μιας χρήσης Sillage

Στο κατάστημα οικολογικών προϊόντων Sillage στο Χαλάνδρι θα βρείτε oικολογικά, βιοδιασπώμενα καλαμάκια μιας χρήσης, ίσια με διάμετρο 6mm ή για smoothie με διάμετρο 8mm.

SKGECOSHOP: Βιοδιασπώμενα καλαμάκια από PLA

Παραγγείλτε οικολογικά, βιοδιασπώμενα καλαμάκια από PLA από το SKGECOSHOP, σε ατομική χάρτινη συσκευασία από 100% ανανεώσιμες πρώτες ύλες ή επιλέξτε ανάμεσα στη μεγάλη ποικιλία άλλων επιλογών που διαθέτει.

Oικολογικά είδη εστίασης Ecopacking

H Εcopacking, ελληνική εταιρεία με οικολογικά είδη εστίασης, μεταξύ πολλών άλλων διαθέτει 100% οικολογικά πιάτα από φοινικόφυλλα και σκεύη από ζαχαροκάλαμο, αδιάβροχα, ανθεκτικά και ασφαλή για κρύα και ζεστά τρόφιμα.

SKGECOSHOP: βιοδιασπώμενες σακούλες Biocartene

Στο SKGECOSHOP μπορείτε να παραγγείλετε 100% βιοδιασπώμενες σακούλες Biocartene από άμυλο. Έτσι γλιτώνετε και την υποχρέωση υποβολής Περιβαλλοντικού Τέλους για τις πλαστικές σακούλες.

ΒΙ.Π.Σ.: βιοδιασπώμενες σακούλες από φυτικό άμυλο

H εταιρεία ΒΙ.Π.Σ. στη Θεσσαλονίκη παράγει βιοδιασπώμενες σακούλες από φυτικό άμυλο από ανανεώσιμους πόρους γεωργικής προέλευσης. Μπορείτε να τις παραγγείλετε από το ηλεκτρονικό της κατάστημα.

Ελληνικές, 100% οικολογικές σακούλες Παπαδημητρίου

H εταιρεία Παπαδημητρίου σε συνεργασία με τα “Πλαστικά Κρήτης” έχει ξεκινήσει την παραγωγή 100% οικολογικών βιοδιασπώμενων σακουλών και τσαντών από φυτικό άμυλο. Μπορείτε να εκτυπώσετε και το λογότυπό σας.

Bιοδιασπώμενες τσάντες Greco Plast

Στην εταιρεία Greco Plast βρήκαμε τις νέες βιοδιασπώμενες και 100% κομποστοποιήσιμες τσάντες. Κατασκευάζονται σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα από άμυλο φυτικής προέλευσης και μπορείτε να εκτυπώσετε το λογότυπό σας.

viodiaspomeno.gr: χάρτινα, οικολογικά ποτήρια kraft

Xάρτινα, οικολογικά, διπλότοιχα ποτήρια kraft χωρίς πλαστικοποίηση μπορείτε να παραγγείλετε και από το viodiaspomeno.gr. Διατίθενται σε διαστάσεις 8oz, 12oz, 16oz, σε πακέτα των 25 τεμαχίων.

Οικολογικές χαρτοπετσέτες Natural Soft

Προμηθευτείτε οικολογικές χαρτοπετσέτες από την ελληνική εταιρεία Natural Soft στη Θεσσαλονίκη. Είναι φτιαγμένες από ανακυκλωμένο οικολογικό χαρτί και μπορείτε να τυπώσετε το λογότυπό σας.

Βιοδιασπώμενα καλαμάκια από την Matrixpack

Τέρμα πια τα πλαστικά καλαμάκια! Η Matrixpack μπορεί να σας προμηθεύσει με βιοδιασπώμενα καλαμάκια φτιαγμένα από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με πιστοποίηση κομποστοποιησιμότητας.

Οικολογικά χάρτινα ποτήρια από την Smart Cup

Αν χρησιμοποιείται χάρτινα ποτήρια προμηθευτείτε τα από την Smart Cup. Τα υλικά επικάλυψης βασίζονται σε πρώτες ύλες από φυσικές καλλιέργειες ή από ορυκτές πηγές, διαχειριζόμενες αειφορικά.

Βρώσιμα καλαμάκια από την Le Bon Gourmet

Τα καλαμάκια μπορούν να είναι ακόμα και βρώσιμα! Η εταιρεία Le Bon Gourmet διαθέτει τα καλαμάκια Sorbos, φτιαγμένα κυρίως από ζάχαρη, νερό και άμυλο αραβοσίτου, ανακυκλώσιμα, με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Οικολογικά αναλώσιμα εστίασης από την Tefaco

Στην TEFACO θα βρείτε ποικιλία οικολογικών επιλογών για ποτήρια και πιάτα μιας χρήσης, όπως 100% βιοδιασπώμενα από καλαμπόκι, ζαχαροκάλαμο, μπαμπού, χαρτί craft κ.ά. όπως επίσης και οικολογικά καλαμάκια από PLA.

Ellada Pack: 100% οικολογικά χάρτινα ποτήρια

Χρησιμοποιείτε μόνο 100% οικολογικά ποτήρια μιας χρήσης από πιστοποιημένο χαρτί πρώτης ποιότητας για τα ροφήματα που παίρνουν μαζί τους οι πελάτες σας. Θα τα βρείτε στην Ellada Pack, η οποία αναλαμβάνει να τυπώσει και το λογότυπό σας.

Οικολογικές χαρτοπετσέτες πολυτελείας Ecocraft

Στην Ecocraft θα βρείτε οικολογικές χαρτοπετσέτες πολυτελείας σε διάφορες διαστάσεις. Επιλέξτε τα μεγέθη που χρειάζεστε και τυπώστε πάνω τους το λογότυπο του καταλύματός σας.

e-pack.gr: βιοδιασπώμενα πιάτα από φύλλο φοίνικα

Προμηθευτείτε ξύλινα βιοδιασπώμενα πιάτα και δισκάκια από φύλλο φοίνικα από το e-pack.gr σε συσκευασίες των 100 τεμαχίων, ιδανικά για εκδηλώσεις του ξενοδοχείου σας, καθώς και γόνδολες για τους μεζέδες που προσφέρετε.

Bιοαποικοδομήσιμα σκεύη Prepac

Προτιμήστε επιτραπέζια είδη μιας χρήσης από την πλήρη γκάμα προϊόντων συσκευασίας και επιτραπέζιων σκευών της εταιρείας Prepac. Είναι βιοαποικοδομήσιμα, βιοδιασπώμενα και παράγονται από βιώσιμες και ανανεώσιμες πηγές.

Ανακυκλώσιμα χάρτινα προϊόντα ΜΗΧΑΙΛΟΒΙΤΣ

Εξοπλιστείτε με φόρμες ψησίματος, καραμελόχαρτα και κυπελάκια σε διάφορα μεγέθη, από την εταιρεία ΜΗΧΑΙΛΟΒΙΤΣ. Όλα τα προϊόντα της είναι από χαρτί και χαρτόνι, ανακυκλώσιμα και βιοδιασπάσιμα, με πιστοποιητικό HACCP.

Xαρτοπετσέτα ECO GREEN από τη FINEZZA

Η FINEZZA ABEE πρεσβεύει ότι κανείς δεν πρέπει να παραβλέπει την προστασία του περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό κατασκευάζει φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα με κυριότερο τη χαρτοπετσέτα ECO GREEN.

Χάρτινες συσκευασίες και σακούλες Χρυσανθακόπουλοι

Προτιμήστε χάρτινες συσκευασίες και σακούλες για φαγητά, γλυκά, σνακ αλλά και δώρα και τουριστικά είδη από την εταιρεία Χρυσανθακόπουλοι.

Μωραΐτης Metropack: οικολογικά διασπώμενα χάρτινα σκεύη

Η FINEZZA ABEE πρεσβεύει ότι κανείς δεν πρέπει να παραβλέπει την προστασία του περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό κατασκευάζει φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα με κυριότερο τη χαρτοπετσέτα ECO GREEN.

Ξύλινες και χάρτινες φόρμες ΒΟΥΤΙΑΔΗΣ EQUIP

H εταιρεία ΒΟΥΤΙΑΔΗΣ EQUIP δραστηριοποιείται στο χώρο του εξοπλισμού αρτοποιειών, ζαχαροπλαστείων και ξενοδοχείων. Προτιμήστε τις σειρές ξύλινων και χάρτινων φορμών ψησίματος.