+30 215 2151725 info@green-guide.gr

Συναντήστε στο υπέροχο νησί της Σκύρου το ξενοδοχείο Νεφέλη. Διακοσμημένο με βάση οικολογικά υλικά, αποτελεί ένα πρότυπο, το οποίο συνδυάζει την άψογη φιλοξενία, τις ποιοτικές υπηρεσίες και την διακριτική πολυτέλεια.

Ο ιδιοκτήτης, ο κ. Ιωάννης Ευγενικός, έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες για να εξασφαλίσει ότι τα πάντα, από τα οικοδομικά υλικά μέχρι την σύνθεση του πρωινού συμβάλλουν στην αειφόρο τουρισμό. Ένα τμήμα του ξενοδοχείου αποτελείται από τα παραδοσιακά σκυριανά σπίτια που διατηρούν την κουλτούρα και τη διακόσμηση των σπιτιών του νησιού. Το άλλο τμήμα βασίζεται στην απλή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική χτισμένο με τοπικά υλικά, αλλά με υπέροχους ευρύχωρους εσωτερικούς χώρους και σύγχρονα (οικολογικά) μπάνια.

Το ακίνητο συλλέγει επίσης βρόχινο νερό σε στέρνες για να ποτίζει τα φυτά. Γεμίζει την πισίνα με δροσιστικό θαλασσινό νερό αντί να ξοδεύει τους υδάτινους πόρους του νησιού. Ο κήπος διαθέτει τοπικά και ενδημικά φυτά, ενώ πολλά από τα φρούτα και τα λαχανικά προέρχονται από το βιολογικό αγρόκτημα της αδελφής του ξενοδόχου (με Σκυριανά άλογα!) έξω από το χωριό. Το αγρόκτημα παράγει νόστιμα φρούτα και λαχανικά όπως καρπούζι, πεπόνι, ραπανάκια, σύκα, ρόδια, κυδώνια, βερίκοκα και αχλάδια, μεταξύ άλλων, προϊόντα που είναι πιθανό να δούμε στο πρωινό. Προσθέτοντας σε αυτά τα τοπικά τυριά, κρέατα, βότανα και το ελαιόλαδο έχετε ένα βασιλικό μα και οικολογικό πρωινό. Μερικά από τα φρούτα ωριμάζουν λίγο περισσότερο στον κήπο του ξενοδοχείου για να καταλήξουν ως μαρμελάδες στο πρωινό μπουφέ.

Παράλληλα, το ξενοδοχείο Νεφέλη διαθέτει ένα σύγχρονο πρόγραμμα ανακύκλωσης για τα απόβλητα και μια παραδοσιακή αλλά αποτελεσματική μέθοδο για την ανακύκλωση, τα επιπλέον τρόφιμα δεν πετιούνται αλλά δίνονται στα εκτρεφόμενα ζώα.

Με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, το ξενοδοχείο διαθέτει ηλιακή θέρμανση και βρίσκεται στη διαδικασία δημιουργίας ενός συστήματος για ηλιακό φωτισμό. Όλοι οι λαμπτήρες είναι υψηλής ενεργειακής απόδοσης, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας LED, ενώ οι συσκευές γύρω από το ξενοδοχείο, επίσης, έχουν αγοραστεί με την εξοικονόμηση ενέργειας στο μυαλό. Ακόμη και τα πλυντήρια και στεγνωτήρια εργάζονται τις νύχτες όταν η ηλεκτρική ενέργεια είναι άφθονη και κοστίζει λιγότερο.

Όσον αφορά την φύση, τόσο η πισίνα με θαλασσινό νερό όσο και τα ενδημικά δέντρα στο ξενοδοχείο έχουν προσελκύσει τα αποδημητικά πουλιά, προσφέροντας ένα υπέροχο φυσικό αξιοθέατο για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου. (Οι παρατηρητές πουλιών θα χαρούν με τους πύργους των πτηνών που σχετικά πρόσφατα στήθηκαν στο νησί). Η διεύθυνση του ξενοδοχείου είναι επίσης πολύ πρόθυμη να ενημερώσει τους επισκέπτες για τις δραστηριότητες που μπορούν να γίνουν στη φύση και για τον εναλλακτικό τουρισμό σε όλο το νησί. Κατ ‘αρχάς, το ξενοδοχείο διοργανώνει αστρολογικές βραδιές όταν έχει ξαστεριά στην Σκύρο ,και ειδικά όταν υπάρχουν ουράνια φαινόμενα, όπως εκλείψεις ή κομήτες. Μπορεί, επίσης, να μεριμνήσει για πεζοπορίες με οδηγό ή ακόμα και καταδύσεις αν ζητηθεί εκ των προτέρων.

Εν κατακλείδι, σε όλα τα δωμάτια του πράσινου αυτού ξενοδοχείου θα βρείτε όλες τις ανέσεις, συμπεριλαμβανομένων των φυσικών πολυτελή προϊόντων μπάνιου, του αιρ κοντισιον και την τηλεόραση με επίπεδη οθόνη. Ορισμένα διαθέτουν τζάκι για τους πιο κρύους μήνες, και υπάρχει επίσης ένα δωμάτιο για άτομα με ειδικές ανάγκες. Η διεύθυνση δημιουργεί μια ζεστή σχέση με τους πελάτες του και είναι πολύ φιλόξενο από κάθε άποψη. Αν θέλετε να πάτε σε κάποιο οικολογικό και πολυτελές ξενοδοχείο η πρώτη και μόνη σας επιλογή είναι το ξενοδοχείο Νεφέλη στην Σκύρο. Μια άριστη επιλογή.

Το Nefeli Hotel είναι μέλος της ecotourism-greece.com.