+30 215 2151725 info@green-guide.gr
Sakelaropoulou Huff

Οι Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου εντυπωσίασαν τους Αμερικανούς

Ως γνωστόν σοβαρές ασθένειες που έχουν να κάνουν με την καρδιά μας μπορούν ως έναν βαθμό να προληφθούν με τη σωστή διατροφή. Το υψηλά φαινολικό παρθένο ελαιόλαδο έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα από τα κορυφαία τρόφιμα σχετικά με τη θωράκιση της ανθρώπινης υγείας.

Μάλιστα παρόμοιες ιδιότητες φαίνεται πως έχουν και οι ελιές. Σε συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας Ελαιοκανθάλης στην Ολυμπία η Μάρθα – Σπυριδούλα Κατσαρού, μεταδιδακτορική ερευνήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών τεκμηρίωσε πώς οι ελιές μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών νοσημάτων.

Τα συμπεράσματα της κας Κατσαρού προέκυψαν μετά από προσεκτική έρευνα, στην οποία χρησιμοποιήθηκαν βιολογικές ελιές από τους Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου. Η οικογενειακή αυτή ελληνική επιχείρηση ασχολείται μόνο με βιολογικές μεθόδους καλλιέργειας και σέβεται πολύ την παράδοση και το περιβάλλον. Οι ελιές καλλιεργούνται χωρίς φυτοφάρμακα και μαζεύονται με τα χέρια ενώ το λάδι των Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου ανακατεύεται αρμονικά με βότανα και φρούτα της περιοχής του, δηλαδή της Λακωνίας.

Τόσο οι καινούριες αυτές ανακαλύψεις για τις ιδιότητες της ελιάς όσο και οι δραστηριότητες των Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, οι οποίες στηρίζουν την τοπική οικονομία και προωθούν την αειφορία, εντυπωσίασαν τον Τύπο. Μαζί τους ασχολήθηκε μέχρι και η αμερικανική Huffington Post με αφιέρωμα στην έρευνα της κας Κατσαρού και στη δουλειά του Γεώργιου Σακελλαρόπουλου και του γιου του Νίκου, που είναι πτυχιούχος χημικός μηχανικός.

Ας χειροκροτήσουμε τη δουλειά αυτών των ανθρώπων και ας ευχηθούμε να γίνονται όλο και περισσότερες τέτοιες προσπάθειες για βιολογικά, ποιοτικά, τοπικά, ελληνικά προϊόντα.

εικόνα: huffingtonpost.grbioarmonia.gr