+30 215 2151725 info@green-guide.gr
Pagwta

Ποιες εταιρείες παγωτού ΔΕΝ έχουν περάσει σε ξένα χέρια;

Όσο προχωράει το καλοκαίρι τόσο η ανάγκη μας για δροσιά μεγαλώνει. Και τίποτα δεν μπορεί να την ικανοποιήσει καλύτερα από ένα γευστικό παγωτό. Δυστυχώς αρκετές μεγάλες και ιστορικές «ελληνικές» εταιρείες του κλάδου έχουν πλέον εξαγοραστεί από ξένους. Μολαταύτα υπάρχουν ακόμη ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό προκειμένου οι πελάτες των τουριστικών επιχειρήσεων αλλά και άλλοι ιδιώτες να έχουν στη διάθεσή τους πολλά και διαφορετικά παγωτά.

Το www.green-guide.gr δοκίμασε και σας προτείνει παγωτά από:

  1. Την ΚΡΙ ΚΡΙ από τις Σέρρες.

    Μπορείτε να τα προμηθευτείτε τόσο συσκευασμένα όσο και χύμα, για να τα προσφέρετε στους πελάτες σας σε χωνάκια ή κυπελλάκια. Πολλές από τις γεύσεις της ΚΡΙ ΚΡΙ θα τις βρείτε και χωρίς γλουτένη. (www.krikri.gr)

  2. Το εργαστήριο παραδοσιακού ιταλικού παγωτού VERO GELATO.

    Σε περίπτωση, που θέλετε οι πελάτες σας να τρώνε φρέσκο χύμα παγωτό, ελάτε σε επαφή μαζί του. Βρίσκεται στην Καλλιθέα και αναλαμβάνει επιχειρήσεις σε ακτίνα 100 km γύρω από την Αθήνα. (www.verogelato.gr)

  3. Το ελληνικό brand παγωτού και frozen yogurt Kayak.

    Έχει αρχίσει να εξάγεται στην Τουρκία, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ. Τι λέτε; Θα του δώσετε κι εσείς ψήφο εμπιστοσύνης; (www.kayak.gr)

  4. Τη FINO με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

    Έχοντας ως βάση τις παραδοσιακές συνταγές η FINO ξέρει να παρασκευάζει ποιοτικό ελληνικό παγωτό. (icecreamfino.gr)

  5. Το αγρόκτημα Διαμάντι.

    Βρίσκεται στον Μαραθώνα και είναι ένα από πρώτα οικολογικά και βιολογικά αγροκτήματα στην Ελλάδα. Οι άνθρωποί του παρασκευάζουν παγωτό από βιολογικό πρόβειο γιαούρτι δικής τους παραγωγής. (www.agroktimadiamanti.gr)

  6. Τον Ραβάνη.

    Το παγωτό Ραβάνης παρασκευάζεται από φρέσκο πρόβειο γάλα της Φωκίδας και πραγµατικά φρούτα, όχι υποκατάστατα. Η πιο πρωτότυπη γεύση του είναι το ρυζόγαλο. (icecream.com.gr)

  7. Την οµάδα του Fatto a Mano, που το όνομά της σημαίνει φτιαγµένο µε το χέρι.

    Το παγωτό της είναι βασισμένο σε ιταλικές συνταγές αλλά φτιάχνεται από φρέσκα ελληνικά φρούτα και φρέσκο ελληνικό γάλα. (www.fattoamano.com.gr)

  8. Την Εσκιμώ με την ιστορία των 60 ετών.

    Η παράδοση παίζει σημαντικό ρόλο κατά την παρασκευή των παγωτών και των γλυκών της, τα οποία εκτός από τη γεύση τους ξεχωρίζουν και για την εμφάνισή τους. (www.eskimoice.gr)

  9. Το εργαστήρι παγωτού στα Σπάτα με το πρωτότυπο όνομα -14.

    Παρασκευάζει παγωτά από ελληνικά υλικά χωρίς χρωστικές, διογκωτικά ή συντηρητικά. (pagota-14.gr)

Φυσικά αυτή η λίστα δεν μπορούσε να χωρέσει όλες τις ελληνικές εταιρείες παγωτού. Υπάρχουν και άλλες αξιέπαινες προσπάθειες για ποιοτικό παγωτό στον ελλαδικό χώρο. Αν έχετε κάποια υπόψη σας, είμαστε ανοιχτοί στις προτάσεις σας στο info@green-guide.gr.

Χαθείτε μέσα στις γεύσεις όλων των παραπάνω παγωτών.

Προσφέρετε τες στους φίλους ή στους πελάτες σας.

Ξαναθυμηθείτε τη λαχτάρα για παγωτό τότε που ήσασταν παιδιά.

Καλό καλοκαίρι!