Ανεξερεύνητες λιχουδιές από τις δύο άκρες του Ιονίου
Η Κέρκυρα και τα Κύθηρα είναι δύο πανέμορφα νησιά του Ιονίου με πολλές και διαφορετικές γαστρονομικές ιδιαιτερότητες. Πέρα από την πλούσια ιστορία τους και τις αμέτρητες θαλάσσιες δραστηριότητές τους ο γαστρονομικός πλούτος που γεννιέται από τη γη των δύο αυτών νησιών σίγουρα αξίζει εξίσου την προσοχή μας. Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται για αυτόν και τη διάδοσή του.
Στο Τρίκλινο της Κέρκυρας συναντάμε την Acordo, μια εταιρεία που χρησιμοποιεί τοπικές πρώτες ύλες για την παραγωγή χειροποίητων προϊόντων. Ανάμεσά τους το www.green-guide.gr ξεχώρισε τις μαρμελάδες. Αυτές φτιάχνονται από φρούτα τοπικής παραγωγής όπως τα μούρα, η μέντα, τα σύκα, οι φράουλες, τα μανταρίνια και τα ακτινίδια.
Στην άλλη άκρη του Ιονίου, στα Κύθηρα, η Αστάρτη παράγει κυθηραϊκά βιολογικά προϊόντα. Στόχος της είναι η προώθηση της βιολογικής γεωργίας στο νησί, η αξιοποίηση της τοπικής παραγωγής του και η τόνωση της περιβαλλοντικής συνείδησης για την προστασία των Κυθήρων.
Πολύ αξιόλογα είναι τα βιολογικά κριθαρένια παξιμάδια Αστάρτη και το ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι Αστάρτη από τα βράχια των Κυθήρων.
Άλλες δυο ελληνικές γωνιές με γαστριμαργικούς θησαυρούς. Ας τους ανακαλύψουμε!