Καλή σεζόν με 5 πρωτότυπα παγωτά σε έντονα ελληνικές γεύσεις!
Έχει έρθει ο καιρός για ένα δροσιστικό, απολαυστικό παγωτό με αγνές πρώτες ύλες και ελληνικές, φυσικές γεύσεις και αρώματα. Οι επισκέπτες από το εξωτερικό δεν υπάρχει περίπτωση να μη μαγευτούν αν για παράδειγμα ένα κατάλυμα τους προσφέρει παγωτό από γάλα της περιοχής, με εποχιακά φρούτα και ξηρούς καρπούς.
Σήμερα πολλές νέες αλλά και ιστορικές ελληνικές επιχειρήσεις προσφέρουν μια ποικιλία παγωτών, άλλα με αναφορές στην παράδοση και άλλα με σύγχρονες πινελιές. Είναι πραγματικά κρίμα ο ξενοδοχειακός κλάδος να προτιμά εισαγόμενα και εμπορικά, τυποποιημένα παγωτά από αυθεντικές, ελληνικές γεύσεις. Επιλέγοντας ελληνικές, και όχι τόσο εμπορικές μάρκες στα παγωτά που σερβίρει ένα κατάλυμα, θα συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Ταυτόχρονα, θα καταπλήξει τους πελάτες του θυμίζοντας στους ντόπιους γεύσεις από την παιδική τους ηλικία και μυώντας τους ξένους στον ελληνικό γαστρονομικό πλούτο. Επίσης, τα ξενοδοχεία δεν πρέπει να ξεχνάνε να προσφέρουν επιλογές από σορμπέ παγωτά για τους vegan και τους επισκέπτες με δυσανεξία στη λακτόζη.
Το Green Guide για Τουριστικές Επιχειρήσεις ξεχώρισε πέντε ελληνικές εταιρείες παγωτού με κριτήριο τις φρέσκες, πρωτότυπες ιδέες τους.
- Το Παγωτό Ραβάνης από το χωριό Αθανάσιος Διάκος Φωκίδας παράγεται από αγνό φρέσκο πρόβειο γάλα από τους βοσκούς της περιοχής, με πραγματικά πολτοποιημένα φρούτα και μεράκι. Ιδανική επιλογή αποτελούν οι παραδοσιακές γεύσεις, όπως το παγωτό Κανταΐφι με καραµελωµένο κανταΐφι, κανέλα, καβουρδισµένο αµύγδαλο, ανακατεµένα µε παγωτό βανίλια, αλλά και το παγωτό με γεύση Ρυζόγαλο.
- Τρεις νέοι από τη Θεσσαλονίκη έχουν δημιουργήσει το παγωτό “Ice Cream Darling” με βάση το κρασί, σε έξι γεύσεις: ασύρτικο με λεμόνι, ροζέ ξινόμαυρο με κρέμα βανίλιας, σαββατιανό με φράουλα, ξινόμαυρο με προσθήκη αμυγδάλου και σοκολάτας, μοσχοφίλερο με σύκο, μαλαγουζιά με ροδάκινο. Προς το παρόν είναι διαθέσιμο στα καταστήματα Plaisir.
- Στη Θεσσαλονίκη παράγεται επίσης το βραβευμένο παγωτό από 100% βουβαλινό γάλα της Οικογένειας Μπέκα. Ξεχωρίζει η γεύση καϊμάκι με σαλέπι και μαστίχα, αλλά και το παγωτό με 100% βουβαλινό γιαούρτι.
- Μια εξαιρετική vegan και αυθεντική επιλογή αποτελεί το Σουσάμι Sorbet με ταχίνι. Επίσης, άλλες μοναδικές σορμπέ επιλογές είναι οι γεύσεις πεπόνι, ιπποφαές, λουκούμι τριαντάφυλλο και μέντα με σταγόνες γνήσιας κουβερτούρας. Θα τα βρείτε στο Παγωτό -14 στα Σπάτα.
- Στην Αθήνα τα ζαχαροπλαστεία Buzzer Bitter δημιούργησαν το vegan παγωτό με βάση το ελαιόλαδο, με 0% ζάχαρη, 0% χοληστερόλη και όλα τα θρεπτικά συστατικά του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου. Μια πρωτότυπη επιλογή για χορτοφάγους και όχι μόνο!
Φυσικά υπάρχουν πολύ περισσότερες αξιέπαινες προσπάθειες για ποιοτικό παγωτό στη χώρα μας και ελπίζουμε να γίνουν ακόμα περισσότερες. Καλό καλοκαίρι και καλή σεζόν σε όλο τον τουριστικό κλάδο!