+30 215 2151725 info@green-guide.gr
Mytherm

Ξεκινήστε τη σεζόν με μία ενεργειακά αποδοτική λύση!

Ένας λέβητας Α++ που λειτουργεί με κάθε καύσιμο, ακόμα και με τον ήλιο.

Συχνά οι ξενοδόχοι δυσκολεύονται να επιλέξουν τι είδους λέβητα να αγοράσουν και ποιό καύσιμο να χρησιμοποιήσουν στους λέβητές τους. Επίσης, η συνεχής διακύμανση των τιμών του φυσικού αερίου και του πετρελαίου κάνει την απόφαση ακόμα πιο περίπλοκη. Από την άλλη, η διαθεσιμότητα οικολογικών επιλογών, όπως τα πέλετ και η βιομάζα δεν είναι πάντοτε εγγυημένη. Και αν ένα ξενοδοχείο θελήσει μελλοντικά να αξιοποιήσει τη γεωθερμική ή την ηλιακή ενέργεια; Θα θεωρηθεί ο λέβητας του απαρχαιωμένος;

Η ομάδα του Green Guide για Τουριστικές Επιχειρήσεις ερεύνησε την τοπική αγορά για να αναζητήσει προϊόντα που θα μπορούσαν να ξεπεράσουν αυτούς τους περιορισμούς. Ευτυχώς βρήκαμε ένα που πραγματικά μας εντυπωσίασε!

Όλες οι προκλήσεις που εντοπίσαμε μπορούν να αντιμετωπιστούν από τον νέο Υβριδικό Ηλιακό Λέβητα HYBOSUN HT της ελληνικής εταιρείας Mytherm, μια πρώτη παγκόσμια καινοτομία που λανσαρίστηκε στη HORECA 2019. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σύστημα θέρμανσης που καλύπτει τις απαιτήσεις της εποχής για οικονομία, καθαρό περιβάλλον και απεξάρτηση από τις συμβατικές πηγές ενέργειας χάρη στη δυνατότητα που παρέχει για εναλλαγή καυσίμου και ηλιακής ενέργειας.

Ο λέβητας HYBOSUN είναι κατάλληλος για παραγωγή ζεστού νερού θέρμανσης, ζεστού νερού χρήσης (boiler), καθώς και για αποθήκευση θερμικής ενέργειας (buffer), λειτουργία η οποία αυξάνει επιπλέον την εξοικονόμηση του λέβητα κατά 10%. Πέραν από τη θέρμανση το χειμώνα, το άφθονο ζεστό νερό στα μπάνια είναι εξίσου απαραίτητο και για την καλοκαιρινή σεζόν. Επιπλέον, μια ακόμα πρόκληση που έχουν να αντιμετωπίσουν οι ξενοδόχοι είναι το γεγονός πως οι λέβητες χρειάζονται συχνό καθαρισμό για να λειτουργούν αποτελεσματικά. Ο λέβητας HYBOSUN την έχει υπερνικήσει με τη λειτουργία αυτό-καθαρισμού του.

Η οικολογική του αξία πηγάζει από τη μειωμένη εκπομπή καυσαερίων δια μέσου του μοντέλου συμπύκνωσης Condensation HT-S, παρέχοντας ταυτόχρονα οικονομία καυσίμου κατά 15-30% ανάλογα με τον τύπο του συστήματος. Αν συνδυαστεί με καυστήρα πέλετ η ετήσια εξοικονόμηση φτάνει στο 45%, ενώ αν συνδυαστεί με ηλιακούς συλλέκτες και αντλία θερμότητας αγγίζει το 72%, σε σχέση με ένα σύστημα πετρελαίου. Σημαντική είναι η πολυλειτουργικότητα του λέβητα: προσφέρει πολλές εναλλακτικές επιλογές, μιας και λειτουργεί κατά προτεραιότητα με ηλιακή ενέργεια με ενσωματωμένο ανοξείδωτο εναλλάκτη, αλλά και συνδυαστικά με καυστήρα pellet, βιομάζας, πετρελαίου, υγραερίου ή φυσικού αερίου. Τέλος διαθέτει ενεργειακή κλάση Α++ και είναι πλήρως εναρμονισμένος  με τους νέους ευρωπαϊκούς κανονισμούς εκπομπών ρύπων.

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείου του είναι ο controller του συστήματος, κατασκευασμένος ειδικά για τον Υβριδικό Ηλιακό Λέβητα ΗΥΒΟSUN. Ο controller μπορεί να προγραμματίσει την παραγωγή ενέργειας από τις εφεδρικές πηγές, σύμφωνα με το χρόνο που θα ορίσει ο ξενοδόχος. Μπορεί ακόμη να αποφασίζει μόνος του με ποιοτικά κριτήρια, ώστε να δίνει προτεραιότητα στην παραγωγή ζεστού νερού χρήσης.

Επενδύοντας στην ενεργειακά αποδοτική θέρμανση, θα αποκτήσετε άφθονο δωρεάν ζεστό νερό το καλοκαίρι, θα εξοικονομήσετε χρήματα και θα προστατέψετε το περιβάλλον, υποστηρίζοντας παράλληλα την εγχώρια παραγωγή. Αυτό είναι και το σύνθημα της Mytherm: Ελληνικά, οικονομικά και φιλικά προς το περιβάλλον!