+30 215 2151725 info@green-guide.gr
Topoguide

Η ψηφιακή εξερεύνηση της Ελλάδας προχωρά

Ήρθε η στιγμή να εκμεταλλευτείτε 10 νέες εφαρμογές για κινητά και tablets, ώστε να προωθήσετε την περιοχή σας και να εξερευνήσετε όποιο μέρος σάς αρέσει. Όλα τα παρακάτω apps συμβάλλουν με τον τρόπο τους στην ανάδειξη του φυσικού πλούτου και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας με σύγχρονο και πάντα αειφόρο τρόπο. Οι περιοχές, που καλύπτουν, είναι η Κεφαλονιά, ο Χελμός, ο Παρνασσός, η Δίρφυς, η Σαντορίνη και η Αττική (Λυκαβηττός, Πάρνηθα, Υμηττός, Πεντέλη).

Η ανάπτυξη τέτοιων εφαρμογών είναι σίγουρο ότι θα προσκαλέσει περισσότερους επισκέπτες στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια τεράστια ευκαιρία μιας και κάθε εξερευνητής θα προτιμήσει να κατεβάσει ένα app από το να φορτωθεί με χάρτες ή μπροσούρες. Ας αφήσουμε λοιπόν τα κινητά και τα tablets να συνδράμουν με τον τρόπο τους στην προώθηση του ελληνικού πολιτισμού και του αειφόρου τουρισμού. Αν έχετε ξενοδοχείο, τουριστική ιστοσελίδα ή τουριστικό πρακτορείο και διαδώσετε αυτές τις εφαρμογές θα προσδοθεί περισσότερη αξία στην επιχείρησή σας.

Πίσω από τη δημιουργία των παραπάνω apps βρίσκονται δυο καινοτόμες ελληνικές εταιρείες: Η MedVenture, ο πρωτοπόρος του ελληνικού υπεύθυνου τουρισμού, με οικοτουριστικές γνώσεις για κάθε τόπο της Ελλάδας και η AnaDigit με τα 20 χρόνια εμπειρία στον κλάδο της χαρτογραφίας και την κατασκευή των πιο σύγχρονων χαρτογραφικών εφαρμογών.

Οι 10 νέες εφαρμογές για κινητά και tablets αναλυτικά

Κεφαλονιά topoGuide

Πρόκειται για έναν οδηγό περιήγησης και πεζοπορίας στο μεγαλύτερο και πλουσιότερο σε τοπία νησί του Ιονίου. Στο Κεφαλονιά topoGuide ο πεζοπόρος θα βρει 16 πεζοπορικές διαδρομές, 2 γεωλογικές εκδρομές και 2 διαδρομές off-road σε όλο το νησί. Όλα τα παραπάνω συνοδεύονται από χάρτες, ιστορικά / γεωλογικά / γεωγραφικά κείμενα και πληροφορίες για τη διάρκεια και την ασφάλεια κάθε διαδρομής.

Λυκαβηττός topoGuide

Ο Λυκαβηττός είναι ένας μικρός παράδεισος στην καρδιά της Αθήνας. Το app για αυτόν διαθέτει διαδρομές για τρέξιμο στον λόφο, κυκλικούς περιπάτους και ανάβαση στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου.

Χελμός topoGuide

Ο Χελμός είναι ένα από τα πιο πολυμορφικά βουνά της πατρίδας μας, αφού συνδυάζει πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους σκηνικά, τοπία και αξιοθέατα: τον οδοντωτό, την Αγία Λαύρα, το Μέγα Σπήλαιο, το σπήλαιο των Λιμνών, το φαράγγι του Βουραϊκού, τα Καλάβρυτα με το χιονοδρομικό τους κέντρο κλπ. Το app περιέχει 34 διαδρομές για γεωλόγους, ποδηλάτες ή πεζοπόρους, που όλες συνοδεύονται από φωτογραφίες.

Παρνασσός topoGuide

Ο Παρνασσός αποτελεί ισχυρό δέλεαρ για κάθε πεζοπόρο, φυσιολάτρη, σκιέρ, ποδηλάτη και αρχαιολάτρη (λόγω των Δελφών). Το Παρνασσός topoGuide θα βοηθήσει όλους τους παραπάνω να διαλέξουν την αγαπημένη τους (και φυσικά ασφαλέστερη για αυτούς) διαδρομή. Και οι 35 διαδρομές της συγκεκριμένης εφαρμογής διαθέτουν πίνακα σημείων ενδιαφέροντος, φωτογραφίες και περιγραφές.

Δίρφυς topoGuide

Η κορυφή του όρους, Δίρφυς, είναι το ψηλότερο σημείο της Εύβοιας. Η AnaDigit κατά τη διάρκεια της κατασκευής του Δίρφυς topoGuide περπάτησε μέσα στο 2016 όλα τα ποδηλατικά και πεζοπορικά μονοπάτια του βουνού με στόχο να καθοδηγήσει τον επισκέπτη του στα πιο ασφαλή και κατάλληλα μονοπάτια.

Σαντορίνη topoGuide

Έχει έρθει η στιγμή να πάψει η Σαντορίνη να είναι προορισμός μόνο για χλιδάτες διακοπές και εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα. Αυτό το νησί με τα πολλά και διαφορετικά τοπία διαθέτει πολλές πεζοπορικές διαδρομές. 16 από αυτές περιέχει η εφαρμογή Σαντορίνη topoGuide μαζί με λεπτομερείς χάρτες.

Πεζοπορία στην Αττική

Δυστυχώς το τελευταίο πράγμα, που σκέφτεται κανείς στο άκουσμα της λέξης «Αττική» είναι οι δραστηριότητες στη φύση. Παρόλα αυτά ο νομός Αττικής διαθέτει 10 υπέροχους προορισμούς για πεζοπορίες. Όλοι τους συγκεντρώθηκαν στην Πεζοπορία στην Αττική. Από την Αίγινα και το Λουτράκι μέχρι τον Υμηττό και τον Λυκαβηττό η εφαρμογή είναι … οπλισμένη με χάρτες και φωτογραφίες και μάλιστα ενημερώνει τους χρήστες για κάθε κοντινό φωτογραφικό στιγμιότυπο.

Πάρνηθα topoGuide

Πάρα πολλοί πεζοπόροι, περιπατητές και ποδηλάτες επισκέπτονται καθημερινά το μεγαλύτερο βουνό της Αττικής. Το Πάρνηθα topoGuide τούς εφοδιάζει με ιδέες για 60 διαδρομές. Αυτές είναι ορειβατικές διασχίσεις του βουνού μήκους 300 km, εύκολοι περίπατοι ή ποδηλατικές διαδρομές κάθε δυσκολίας.

Υμηττός topoGuide

 Η συγκεκριμένη εφαρμογή μπορεί να καλύψει τις ανάγκες οποιουδήποτε αναζητά περιπέτεια, ποδηλασία ή πεζοπορία στον Υμηττό. Περιλαμβάνει πλοηγήσεις για 35 διαδρομές όλο το βουνό.

Πεντέλη topoGuide

 Οι διαδρομές περιπέτειας, ποδηλασίας και πεζοπορίας του Πεντέλη topoGuide δεν εξαντλούνται μόνο στο κυρίως βουνό αλλά και στα γειτονικά του βουνά, τη Μαυρηνόρα και το Αγριλίκι. Η εξερεύνηση της Πεντέλης είναι μια θαυμάσια εμπειρία, διότι παρόλη την αλλοίωσή της έχει πολλά φυσικά και ιστορικά μνημεία.

εικόνα: topoguide.gr