+30 215 2151725 info@green-guide.gr
10 Sweets

10 γλυκές εμπνεύσεις για το σαρακοστιανό πρωινό απ’ όλη την Ελλάδα

Τι πιο ταιριαστό για την περίοδο που διανύουμε από το να προσφέρουν τα ξενοδοχεία στους επισκέπτες τους νηστίσιμα, ελληνικά γλυκά από αγνά προϊόντα του τόπου μας; Οι εγχώριοι πελάτες θα εκτιμήσουν την κίνηση αυτή και οι επισκέπτες του εξωτερικού θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να μυηθούν στα παραδοσιακά, νηστίσιμα γλυκίσματα, τόσο στο πρωινό, όσο και μαζί με τον καφέ τους. Επιπλέον, όσα γλυκά δεν περιέχουν μέλι αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για τους vegan επισκέπτες. Το Green Guide για Τουριστικές Επιχειρήσεις ξεχώρισε μεταξύ πληθώρας συνταγών, δέκα πεντανόστιμα, νηστίσιμα γλυκίσματα από όλη την Ελλάδα.

  1. Μπάρες ενέργειας από τη Μακεδονία: Οι χειροποίητες μπάρες δημητριακών δε πρέπει να λείπουν από κανένα πρωινό μπουφέ. Η εταιρεία Σπιτικό από τις Σέρρες διαθέτει υγιεινές, θρεπτικές επιλογές χωρίς προσθήκη ζάχαρης και συντηρητικά.
  1. Μαρμελάδες Ηπειρώτικες: Δοκιμάστε τις μαρμελάδες άγριων φρούτων σε πρωτότυπους συνδυασμούς Μαρμελωδία που παράγει η οικογένεια Παπαμιχαήλ στην Κόνιτσα.
  1. Γλυκά του κουταλιού από τη Θεσσαλία: Στο εργαστήριο Γιάμ στην Αγιά Λάρισας θα βρείτε μοναδικά γλυκά του κουταλιού από φρέσκα εποχιακά φρούτα και λαχανικά.
  1. Παστέλι απ’ τον Σαρωνικό: Γλύκισμα με καταγωγή από την Αρχαία Ελλάδα. Παραδοσιακά παράγεται με σουσάμι, αλλά και σε παραλλαγές με ξηρούς καρπούς. Εξαιρετικά παστέλια με φιστίκι παράγει και διαθέτει χονδρικά το Pistachio Shop στην Αίγινα.
  1. Xαλβάς Αττικής: Από τα πασίγνωστα νηστίσιμα γλυκά, ο χαλβάς κυκλοφορεί σε ποικιλία γεύσεων. Η Χαλβαδοποιία Μαραθώνος παράγει χειροποίητο χαλβά σε κλασικές γεύσεις, αλλά και ολικής άλεσης, με κράνμπερι, μαστίχα, χωρίς ζάχαρη κ.α.
  1. Μαστιχάτο από τη Χίο: Χειροποίητη μπουκιά με γκοφρέτα και γέμιση από μαστίχα και καβουρδισμένα αμύγδαλα. Θα το βρείτε αποκλειστικά από την εταιρεία ANEMOS στη Χίο, σε μεγάλες χύμα ποσότητες.
  1. Λουκούμια Συριανά: Με απίθανες παραλλαγές του συριανού λουκουμιού, σε 25 γεύσεις, τα Λουκούμια Δεναξά, αποτελούν την απόλυτη φυσική και γλυκιά επιλογή.
  1. Μουσταλευριά από την Κρήτη: Παραδοσιακό γλύκισμα με βάση το μούστο, με ρίζες στην Αρχαιότητα. Η οικοτεχνία Εύβοτρυ στο Καβούσι Λασιθίου Κρήτης προμηθεύει όλη την Ελλάδα, μεταξύ άλλων, με μουσταλευριά πασπαλισμένη αμύγδαλο και σουσάμι.
  1. Μάντολες Επτανησιακές: Παραδοσιακό γλυκό της Κεφαλονιάς που αποτελείται από καβουρδισμένα αμύγδαλα, καραμελωμένα με μέλι ή ζάχαρη. Θα τις βρείτε στο φημισμένο ζαχαροπλαστείο Βοσκοπούλα στην Κεφαλλονιά.
  1. Μελεκούνι από τη Ρόδο: Ακόμα ένα «αρχαιοελληνικό» γλύκισμα από τη Ρόδο, διαφέρει από το παστέλι στα συστατικά του και στο τρόπο παρασκευής του. Προμηθευτείτε το σε ατομικές συσκευασίες για να κεράσετε τους επισκέπτες σας από το Filema Rodion.

Η ελληνική και μεσογειακή παράδοση διαθέτει έναν τεράστιο αριθμό συνταγών που στηρίζονται σε φυσικές, τοπικές πρώτες ύλες και διατροφικούς συνδυασμούς για μέγιστη θρεπτική αξία. Ας γίνει φέτος η Σαρακοστή και το Πάσχα μια ευκαιρία για τον ξενοδοχειακό κλάδο να προωθήσει δυναμικά την γαστρονομική παράδοση του τόπου και της χώρας μας.