+30 215 2151725 info@green-guide.gr
Aegeanbeer

Πίνεις μπίρα; Στήριξε τα καταπληκτικά ζυθοποιεία του Αιγαίου!

Στα αιγαιοπελαγίτικα νησιά βρίσκουμε άπειρα ποιοτικά τοπικά προϊόντα (π.χ. τυρί, κρασί, αποστάγματα κλπ), τα οποία οφείλουμε να στηρίζουμε για να οφελούμε με αυτόν τον τρόπο τις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες του Αιγαίου. Το Green-Guide.gr αποφάσισε να σας γνωρίσει κάποιες από τις μπίρες που παράγονται εκεί. Είναι όλες τους από μικρά ζυθοποιεία αλλά ίδιας και καλύτερης ποιότητας από τα διάσημα brands.

Στο ιστορικό χωριό, Δαματρία, στη Ρόδο βρίσκεται η ζυθοποιία Magnus Magister, η οποία παράγει τέσσερις μπίρες που έχουν αρχίσει σιγά – σιγά και να εξάγονται.

Αυτές είναι:

  • Η βαρελίσια Magnus Magister, η οποία είναι Premium Lager και παράγεται με παραδοσιακό τρόπο χωρίς προσθήκη συντηρητικών.
  • Η Knights Beer of Rodos που κυμαίνεται στα 4.9 Vol και επίσης παράγεται παραδοσιακά.
  • Η Magnus Lager, μια ξανθιά μπίρα που πίνεται ευχαρίστα όλες τις ώρες και χαρίζει μια πλούσια γεύση βύνης και λυκίσκου.
  • Η Magnus Weiss με μαγιά, η οποία καταλήγει στο ποτήρι των καταναλωτών.

Μακριά από τη Ρόδο, στο ιδιαίτερο νησί της Τήνου, παράγονται οι μπίρες ΝΗΣΟΣ. Για την παραγωγή τους χρησιμοποιείται επιλεγμένη βύνη, λυκίσκος και μαγιά και για τη ζυθοποίησή τους εφαρμόζεται ο παραδοσιακός και φυσικός τρόπος.

Η μικροζυθοποιία ΝΗΣΟΣ παράγει συνολικά τρεις μπίρες:

  • Τη ΝΗΣΟΣ Pilsner, μια φρέσκια μπίρα χωρίς κανένα πρόσθετο με διαυγές βαθύ χρυσό χρώμα.
  • Τη ΝΗΣΟΣ Βιολογική, μια μικρής παράγωγης βιολογική μπίρα. Παράγεται από πιστοποιημένες βιολογικές βύνες κριθαριού και τρεις ευγενείς λυκίσκους.
  • Την 7 Μποφόρ με 7% αλκοόλ. Στη ζυθοποίησή της χρησιμοποιείται μαύρη κορινθιακή σταφίδα, ένα μεγάλης διατροφικής αξίας προϊόν, πλούσιο σε φυσικά σάκχαρα.

Τέλος στα νότια του Αιγαίου βρίσκεται η Ρεθυμνιακή Ζυθοποιία Α.Β.Ε.Ε. που παράγει με παραδοσιακές συνταγές την μπίρα Brink’s από βύνη κριθαριού, λυκίσκο και μαγιά βιολογικής καλλιέργειας. Η Brink’s παράγεται με βάση τον γερμανικό νόμο του 1516, ο οποίος είχε να κάνει με την καθαρότητα του ζύθου, βγαίνει και σε ξανθιά και σε μαύρη εκδοχή και είναι πιστοποιημένη από τη ΔΗΩ, τον ιστορικότερο ελληνικό οργανισμό πιστοποίησης προϊόντων βιολογικής γεωργίας.