Αλάτι Φλώρος. Αξίζει επιβράβευση.
Το Μεσολόγγι διαθέτει δύο αλυκές: Την άσπρη και τη μαύρη. Η μαύρη αλυκή βρίσκεται στη νησίδα, Τουρλίδα (5 km μακριά από το Μεσολόγγι), η οποία ονοματοδοτήθηκε από τις τουρλίδες, τα θαλάσσια πουλιά που ζούσαν εκεί. Λέγεται μαύρη, διότι παράγει χαμηλότερη ποιότητα αλατιού από την άσπρη, η οποία βρίσκεται στον οικισμό, Μεσόκαμπο.
Από τις αλυκές του Μεσολογγίου παράγεται η μεγαλύτερη ποσότητα του ελληνικού αλατιού. Το αλάτι Μεσολογγίου είναι ένα φυσικό, ακατέργαστο και υψηλής ποιότητας προϊόν. Παράγεται μέσω της εξάτμισης του θαλασσινού νερού και έτσι το ασβέστιο, το κάλιο, το ιώδιο, το μαγνήσιο και τα ιχνοστοιχεία του μένουν αναλλοίωτα.
Στο εμπόριο το αλάτι Μεσολογγίου κυκλοφορεί σε διάφορες εκδοχές. Μία πολύ αξιόλογη είναι το χοντρό αλάτι. Πρόκειται για φυσικό θαλασσινό αλάτι χωρίς καμία επεξεργασία παρά μόνον την πλύση του για να γίνει βρώσιμο. Το χοντρό αλάτι Μεσολογγίου είναι ένα από τα λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα της αγοράς.
Στο Μεσολόγγι βρίσκεται και το Εργαστήριο Παραδοσιακών Προϊόντων Φλώρος, ένα καλό παράδειγμα ελληνικής επιχείρησης. Μαζί με τα άλλα του προϊόντα μπορεί να μας εφοδιάσει και με την αφρίνα, η οποία ονομάζεται και βασιλικός πολτός του αλατιού. Παράγεται αποκλειστικά στις αλυκές Μεσολογγίου και θεωρείται το καλύτερο και πιο νόστιμο αλάτι. Συλλέγεται με το χέρι από την επιφάνεια της θάλασσας χωρίς την παραμικρή επεξεργασία. Θα αναβαθμίσει κάθε ελληνική κουζίνα.