+30 215 2151725 info@green-guide.gr
Diid Screenshot

DiiD App: Δυνατό “πράσινο” marketing μέσω mobile app

Ο τουριστικός τομέας αλλάζει σε γρήγορους ρυθμούς στην εποχή του Covid. Βλέπουμε τους ταξιδιώτες να νοιάζονται πιο πολύ, όχι μόνο για τη καθαριότητα αλλά και για το πλανήτη και την παγκόσμια οικονομία. Οι ψηφιακές διευκολύνσεις και οι καινούργιες τεχνολογίες παίζουν μεγάλο ρόλο στην επανεκκίνηση της οικονομίας με έναν πιο αειφόρο τρόπο και για το ξενοδοχειακό κλάδο.

Τα mobile app ειδικά μπορούν να υποστηρίξουν τα τουριστικά καταλύματα και εστιατόρια στις προσπαθείς πωλήσεων και προώθησης. Κάποια app πηγαίνουν και ένα βήμα παραπάνω με μια φιλοσοφία αειφόρου τουρισμού, φέρνοντας οφέλη και πλεονεκτήματα όχι μόνο για συγκεκριμένες επιχειρήσεις αλλά για όλο το προορισμό. Σε αυτό το πλαίσιο, το DiiD, μια νέα προχωρημένη mobile εφαρμογή για τουριστικές επιχειρήσεις και ιδιωτικά μαγαζιά, ένωσε τις δυνάμεις της με τη Medventure, συμβουλευτική στον αειφόρο τουρισμό και μητρική εταιρεία της Ecotourism Greece, ώστε να δημιουργήσουν μαζί μια ολοκληρωμένη στρατηγική αειφόρου τουρισμού. Αυτό έχει σκοπό να αναδείξει όχι μόνο τις ανέσεις και υπηρεσίες που προσφέρει μια επιχείρηση εσωτερικά αλλά και να το συνδέσει πιο ενεργά με εμπειρίες, δραστηριότητες και αξιοθέατα σε μία πιο ολιστική πρόταση που συνδέει το κατάλυμα με τον προορισμό.

Πιο συγκεκριμένα, το ξενοδοχεία που χρησιμοποιούν την εφαρμογή για να προβάλλουν τις υπηρεσίες, τις προτάσεις και τις προσφορές τους, θα έχουν ένα πολύ πιο ελκυστικό προφίλ αν εντάξουν υπαίθριες δραστηριότητες, κοντινά επισκέψιμα οινοποιεία, εργαστήρια ή ελαιοτριβεία και αξιοθέατα που τονίζουν τη πολιτιστική κληρονομιά του τόπου. Ταυτόχρονα, μπορεί ένα τουριστικό κατάλυμα να βάλει χάρτη με τα μονοπάτια της περιοχής και να τονίζει τη φύση και την βιοποικιλότητα. Αυτό ανοίγει πολλές πιθανότητες για cross marketing (π.χ. διαμονή με πεζοπορία ή επίσκεψη σε οινοποιείο) με συνεργάτες και με άλλες επιχειρήσεις.

Ποια είναι τα οφέλη του DiiD mobile app

Υπάρχουν πολλά οφέλη για τον χρήστη όταν κατεβάζει το app πριν ή κατά την άφιξή του στον προορισμό του. Εξοικείωση με τον προορισμό, πιο γρήγορο check-in, κωδικοί wifi, παραγγελίες πρωινού και ειδοποιήσεις (push notifications) για εκδηλώσεις και προσφορές είναι μόνο μερικά από τα πλεονεκτήματα που μπορεί να είναι χρήσιμο ένα τέτοιου είδους app.

Το μεγάλο όφελος για τα ξενοδοχεία είναι ότι το app παρουσιάζει μια ολιστική προσέγγιση που ενθαρρύνει τον πελάτη να ανακαλύψει πιο εύκολα τα προϊόντα και υπηρεσίες του ξενοδοχείου, π.χ. γαστρονομικό δείπνο, μάθημα μαγειρικής, τοπικά προϊόντα προς πώληση, θεραπεία spa, μενού του πρωινού, room service, ή ό,τι άλλο προσφέρει το ξενοδοχείο.

Επίσης, το app έχει δεκάδες χιλιάδες χρήστες που ψάχνουν διακοπές στην Ελλάδα και άλλες χώρες, ανοίγοντας άλλο ένα κανάλι για απευθείας κρατήσεις (συνδέεται με τη σελίδα κρατήσεων του ξενοδοχείου ή με πλατφόρμες σαν το webhotelier). Είναι ιδανικό και για μικρά ξενοδοχεία που θέλουν να ανήκουν σε ένα δίκτυο με άλλες επιχειρήσεις ή για μεγάλα ξενοδοχεία που έχουν πολλές υπηρεσίες. Υπάρχει δυνατότητα ενημέρωσης από το ίδιο το ξενοδοχείο η με την υποστήριξη της ομάδας του DiiD.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι ο επισκέπτης νιώθει πιο ασφαλής που δεν χρειάζεται να αγγίζει συνεχώς έντυπα και να συμπληρώνει φόρμες. Αυτό συμπίπτει με τη πράσινη φιλοσοφία του αειφόρου τουρισμού λόγο μείωσης εκτυπώσεων και χαρτιού.

Το DiiD συνδράμει στην βελτίωση του brand του ξενοδοχείου και παρέχει την δυνατότητα να μοιραστεί το σύνδεσμο στα social media, σε ιστοσελίδες, στα blog ή μέσω newsletter για να το βρίσκουν οι υποψήφιοι πελάτες πιο εύκολα. Έτσι, μέσω κινητού, μπορούν οι πελάτες να παρακολουθούν τις δράσεις και τις προτάσεις του ξενοδοχείου και να τον μοιράζονται με τους γνωστούς τους.

Σημαντικό είναι ότι το DiiD λειτουργεί επίσης offline, δίνοντας το πελάτη την δυνατότητα να “ξεφυλλίζει” την εφαρμογή και μέσω αεροπλάνου, τραίνου, η όπου αλλού δεν έχει σήμα όπως και στη παραλία. Η τεχνολογία είναι ραγδαίας σημασίας για την εξέλιξη μιας τουριστικής επιχείρησης και το DiiD προσφέρει ένα δυνατό και οικολογικό εργαλείο που βοηθάει να φέρει πελάτες και να προσφέρει μια πιο ολοκληρωμένη και άνετη διαμονή, ακολουθώντας επίσης την φιλοσοφία του αειφόρου τουρισμού.