+30 215 2151725 info@green-guide.gr
Kalathi

Ένα πιστοποιημένο «Καλάθι Πρωινού» για τους επισκέπτες σας

Τι πιο απολαυστικό από ένα θρεπτικό, πλουσιοπάροχο και γευστικό πρωινό για να ξεκινήσει μια ημέρα διακοπών; Πόσο μάλλον αν το πρωινό αυτό περιέχει αυθεντικές, τοπικές λιχουδιές. Ειδικά οι ξένοι επισκέπτες στη χώρα μας, αλλά και οι ντόπιοι πελάτες, σίγουρα θα ενθουσιαστούν.

Έχει έρθει πλέον η ώρα ο τουριστικός κλάδος στην Ελλάδα να αντικαταστήσει τα τυποποιημένα, εισαγόμενα είδη με παραδοσιακά προϊόντα από αγνά υλικά της περιοχής. Ένα ξενοδοχείο κάνοντας αυτή την επιλογή, θα ικανοποιήσει τους πελάτες του, θα αποκτήσει ένα δυνατό στοιχείο προβολής τόσο της επιχείρησης όσο και της περιοχής του και θα ενισχύσει την τοπική οικονομία. Οφέλη που αναμφισβήτητα αναπληρώνουν το μικρό παραπάνω κόστος που πιθανώς να έχουν τα επιλεγμένα προϊόντα.

Η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.) έχει δημιουργήσει το «Καλάθι Πρωινού», γεμάτο με παραδοσιακά, ποιοτικά και φρέσκα προϊόντα κάθε τόπου της χώρας μας, για να προσφέρουν τα καταλύματα στους επισκέπτες τους. Η πιστοποίηση καταλυμάτων από την εταιρεία Eurocert σε συνεργασία με το Κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας έχει ήδη ξεκινήσει από το Μάρτη.

Το «Καλάθι Πρωινού» που θα προμηθεύονται τα πιστοποιημένα καταλύματα έχουν επιμεληθεί διακεκριμένοι σεφ. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ως βάση παραδοσιακά αρτοσκευάσματα, μέλι, γάλα, γιαούρτι, πίτες και φρέσκα φρούτα. Από εκεί και πέρα κάθε περιοχή θα το εμπλουτίζει με τις τοπικές γεύσεις της. Οι μικρές επιχειρήσεις θα μπορούν να προσφέρουν το καλάθι συσκευασμένο, ενώ όσες έχουν χώρους εστίασης θα μπορούν να εντάσσουν τα προϊόντα στο μπουφέ τους.

Κάτι πολύ σημαντικό είναι πως το «Καλάθι Πρωινού» θα διαθέτει ειδικό σήμα (QR CODE) ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να ενημερωθούν μέσω των κινητών συσκευών τους για την προέλευση, τη διατροφική αξία και τους παραγωγούς των προϊόντων. Με αυτόν τον τρόπο θα προβάλλεται η θρεπτική αξία του ελληνικού πρωινού, η τοπική παράδοση και παραγωγή καθώς και το ίδιο το κατάλυμα που συμμετέχει στην πρωτοβουλία.

Τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου πρωτοστατούν μέχρι τώρα στην εκδήλωση ενδιαφέροντος. Ευχόμαστε κάθε γωνιά της χώρας μας να ακολουθήσει την κίνηση αυτή για να αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο το γαστρονομικό μας πλούτο.